BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, February 20, 2009

GOOD BYE LG KS20..

CERITA SEDIH UNTUK HARI INI....

H/p ku sudah hilang.. uwaaa!! dah la pagi2 nk pegi keja motor buat hal.. konon-konon hari ni nk g opis awal la sket last2 xjadik.. bila moto buat hal aku pun panggil la taxi yg biasa aku carter kalau time emergency ni, Sassi name dia but bila call Sassi lain pulak cerita dia, dia ni baru je lepas kena rompak masa Thaipusam lepas, according to Sassi biasanya dia xbawa dah teksi lepas 12mlm tp hari nk jadik tu dia bawa teksi sampai kol 4 pg.. almaklumlah time Thaipusam ni nk carik ongkos lebih (org ramai kt area kuil Batu Caves tu, diaorg buka gerai sempena Thaipusam..) tp rupa2 nya ada malapetaka yg menimpa.. dah la teksi dilarikn penjahat, duit (wallet) kena kebas, brg kemas wife dia dlm taxi pun kena kebas gak pas2 kena tinggalkn kt tepi jalan.. nasib baik ada polis ronda, n dia pun x cedera byk cuma lebam biji mata je kena tumbuk ngan penjahat tuh..! aduhaiii.. mcm2..

Aku pulak nk drive x larat rasanya, ye la skrg ni da lapan bulan pregnancy so, kalau pakai seat belt tu sangkut perut la pulak, sesak nafasku dibuek ehhh.. tambah2 pulak nk drive keta kt Jalan Kuching (dgn jemnya.. perghhh) lagipun smlm (19.02.09) mmg aku drive pun sbb my hubby outstation, ada kes kt sg. petani.. ha..! yg ni pulak kesnya ada org mengaku Pegawai dari JAIS & gi nikahkan org kt negeri lain (Sg. Petani).. (mana boleh! salah tu..!), hemm.. tu yg my hubby kena siasat la.., kalaulah dia Pegawai JAIS sekalipun pun mana boleh suka2 g nikahkn org kt negeri lain, sijil tauliah tu hanya sah kt negeri Selangor je.. ni sume nk carik duit lebih punya pasai.. Apadaa.. ini macam punya org pun adaa..!

Jadinya aku pun amik la cab lain utk ke ofis.., kena la tambang dalam RM10.. sampai jew opis kucari2 telefon sbb nk wat report kt hubby dah sampai.. aduhhh!! alangkah terkezutnya aku! HP ku tiada.. aduhh! macam mana nih! Baru la aku teringat rupa2nya HP ku tercicir dalam teksi.. ya ampunn.. sesak nafasku sekejap! almaklumlah.. dalam HP macam2 ada.. no. tel, koleksi gambar2, video.. pendek kata mcm2 adalah! adoiii aiii!! HP tu pulak belum sampai setahun pun aku pakai.. kira nmpak macam baru lagila.. aku pun mula men'dial' no. ku sendiri.. memang sudah dijangka HP ku sudah dimatikan.. maka xda harapan lah aku nk bercakap dgn org yg menjumpainya supaya pulangkan balik.. Aku rasa la kan.. maybe penumpang yg naik lepas aku tu yg kebas, sebab aku dok belakang, x mungkin pakcik driver tu nampak HP kt belakang.. kata my hubby xpelah.. dah nasib badan.. xde rezeki.. sedekah jew.. beli tipon baru.. UWWAAA!!!

Note: Kalau naik teksi lain kali pastikan check dulu kat tempat duduk tu sebelum keluar..! Tapi kalau benda dah nak jadi.. nk wat camane kan... ADIOSS...

3 TuKaNg kOmEn::

maisarah said...

sabar ajela kan..tapi yg best dapat tel bawuu...kite nak tel bawuu tue....

maisarah said...

mcmmana nak bg kaler warna warni kat tulisan2 tu??

azie said...

emm.. tabo ye la! awk nk tipon bawu kita, hellehh!! suh je la p'cik belikn tipon yg lg canggih pd kita.. kita nya apa kellasss!! huhu!!
Tulisan tu nk bg kaler2 adjust kt ctu jew..ada icon2 masa kita type tu kan...