BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, December 25, 2009

~medaiStore LUCKY DRAW~

This is 'STICKY MODE'. Please scroll down for new entry. Orite!



Wawawawa!!! Ini bukan contest dan bukan jugak giveaway... Ini merupakan MedaiStore Lucky Draw anjuran blog http://medaimedai.blogspot.com . (Pls click this link 4 more info orite!)

Hadiahnya menariks tau.. ada CD Bamboo Babytodd dan Coolababy dan juga Wetbag serta hadiah2 misteri untuk pemenang yg bertuah.. JOM la masuk! mana tau ada tuah/rezeki anak2 korung pulak kat cni kan.. Who knows....!

Monday, December 14, 2009

~ATIQAH 2009 GIVEAWAY~

Yeay! ada lagi giveaway yang paling senang di dunia ni nampaknya ya.. hehehe!! ok2.. aku nak join!! Senang je ni.. pemenang dipilih secara 'random.org' lagi.. ikut nasib hangpa lah kan.. ada rezeki aku menang alhamdulillah.. kalau x pun sekadar meramaikan majlis je dan membykkn entry aku nie.. hihihih.. Mari kita lihat apa syarat2 WAJIB yang kita kena buat ya...

1. Wajib menjadi follower kedua-dua blog saya iaitu di http://pepelungu.blogspot.com dan http://comelbelaka.blogspot.com ~Done!

2. Letak link kedua-dua blog saya di blog list anda. ~Done!

3. Letak banner di atas di sidebar anda dan letakkan link http://pepelungu.blogspot.com di banner tersebut. ~Done!

4. Post entri tentang giveaway ini dan letak tajuk ATIQAH 2009 GIVEAWAY. Di dalam entri tersebut harus ada banner di atas dan syarat-syarat ini. ~ Done!

5. Post di bahagian komen entri ini jika anda sudah sertai. sertakan nama panggilan dan link site anda. ~Done!

6. Pemenang akan dipilih secara rawak.

FYI, giveaway ini tamat pada
20hb Disember 2009 pada pukul 8 malam. pemenang akan diberitahu secepat mungkin.

Cik Atiqah, jgn lupa tggl kn jejak lepas melawat kawasan yea....

Sunday, December 6, 2009

My Lil Qyaireen won 'CUTEST BABY IN NATURE CONTEST'

Salam di pagi Ahad..

Alhamdulillah.. Hari ini mama berasa sangat2 gumbira.. nak tau kenapa?? huhuhu!!

My lil princess won 1st Winner of the 'CUTEST BABY IN NATURE CONTEST'...! 1st dpt tahu mama betul2 teruja, xpercaya pun ada, yelah kan dh berkoyan2 contest yg mama join, tup2! ada rezeki nak menang kat cni rupanya... Mama nak ucapkan terima kasih kepada Mom Bloggers Planet, Sponsers (Photobook Malaysia & AliceWonders) dan xlupa kepada para juri di atas pemilihan itu..

Apa yg bestnya 1st & 2nd winner automatically layak ke 2009 Cutest Baby of The Planet Contest.. Doa2 kan ya kawan2.. mana tau ada rezeki lagi nanti... uhuhu!!!

Ini merupakan entry dr Mom Bloggers Planet...

"........ We have a lot of entries for November’s Cutest Baby Photo Contest. And, all babies are indeed cute, cheeky, pretty and lovely! Apologize for the delay as I am very tight with lots of things. Here are the winners of November’s Cutest Baby in Nature! Congrats! If your baby hasn’t win any of the top two prizes (the First and Second Prize winners will be automatically qualified for the 2009 Cutest Baby of the Planet contest – will be held on January 2010)… you still have one more chance in December. The current contest is going on until 15th December. And, there will be another round of nomination (free flow – no prizes) on 16th December which give you another chance to get your baby selected for the Cutest Baby of the Planet contest. We have so many great prizes contributed by very generous sponsors as listed here. So, you would not want to miss the chance....................."

1x First Prize
Putri Qyaireen Soffiya
One Medium Landscape Hardcover or Medium Portrait Hardcover Photobooks by PhotoBook Malaysia (worth RM144)
One bag of his/her choice from AliceWonders (worth from RM50-RM200)

1x Second Prize
Muhammad Iskandar
One Medium Portrait Softcover or Medium Portrait Classic Softcover by PhotoBook Malaysia (worth RM80)

1x Third Prize
KY
One Large Landscape Poster by PhotoBook Malaysia (worth RM48)

3x Consolation Prize
Tuan Rayyan Arif
Damia Aleya
Syafi Fakhriy
One PurseHook from AliceWonders each (worth RM20)


Saturday, December 5, 2009

~Contest Copy Paste~

Assalamuaaikum..

Cepatnya masa berlalu,, diam x diam dah 2 minggu aku x meng'update' blog.. bkn penyakit 'M' yg melanda tp penyakit 'B' pulak.. haha apa B tu.. 'BZ' la sayang.. Erm.. hujung2 tahun ni byk sungguh kerja2 di opis yg nak dibereskan, tambah2 pulak musim cuti sekolah, dgn nak cuti lagi, jd, kalau nak cuti perlu la dibereskan kerja2 nya dulu, kalau x nanti x senang nak cuti, yelah.. ada2 je cal yg masuk, tanya itulah.. inilah...heheh!

Hayya!! lari topik pulak... K lah, aku nak mempoyokan diri lagi.. masuk "Contest Copy Paste" yg sememangnya 'gampang banget" ni.. Lalalala.... sronok..sronok..sronok.. (wat la sore Upin & Ipin tu.. apada...!),

Nielah dia entry yg aku copy & paste sejibik dr blog penganjur... ) dah namanya Contest Copy & Paste.. watpe la nak susah2 wat entry lain kan.. ha... copy je lah kepada yg nak join tuh.. (contestant boleh tahan ramai, nasib2 je la bole menang kan..)


Kami dari
Deepblue Lense ingin mengelolakan 1 contest. Contest ini tidak memerlukan sebarang gambar/slogan atau yang sewaktu dengannya...

Cara-cara join contest nie...yang perlu anda lakukan hanyalah tempek badge seperti dibawah ini di blog anda.. jika boleh biar la senang untuk dilihat.. lepas tempek tu, anda dikehendaki memberitahu saya yang anda dah tempek badge tu via email (crawler_os [at] yahoo [dot] com), comment box, oggix, ym... terserah kepada anda...

tempek badge yang bawah nie ye...
DeepBlueLense
untuk light background
DeepBlueLense
untuk dark background

sesapa yang dah tempek badge diatas pun diminta inform kat mama sebab secara automatic korang dah join contest nie...

Duration contest ini akan bermula dari 30 Nov(12.01am) ~ 6 Dec 2009 (11.59pm)

Macam mana contest nie diadakan? mereka yang join contest nie, nanti akan mama update list kat blog nie.. lepas tu mama akan pakai
random.org untuk pilih pemenangnye... senang kan? (ye la, contest simple, harus la cara pilih pemenang pun simple... hehe)..

Hadiah untuk Seorang (tapi berdoa la mana la tau kot-kot tlebih baik hati nanti.. huhu)* outdoor shooting

* 1 sesi photoshoot selama 1-2 jam
* 100-150 shots (+ 50 edited pics) in CD
* location around Shah Alam & Putrajaya SAHAJA!

ps, actually hadiah nie adalah pakej yang kami tawarkan buat masa nie, ianya berharga RM50 aje... so, kalau rasa cam lambat je nak tunggu result contest nie, boleh je hire kami dengan harga di atas... huhu...

Monday, November 30, 2009

~Contest Anak Dara Ku Bertocang by Sitisifir10~

*Sticky Mode! Sila skroll utk entry terbaru*


Hamboi2x!! Nampak gayanya aku ni dh kemaruk contest ni..! Pantang nampak contest sume aku layan... menang nya idak.. kui3x! For me, x menang xpa... aku masuk suka2 je... yg penting kita sama2 memeriahkn dan support contest yg di anjurkan... selain drpd tu, kita dapat menambah kenalan & mengeratkn hubungan silaturrahim sesama bloggers (w/pun kita hanya kenal di alam maya...).

Sapa S.E.T.U.J.U. dgn aku meh la kita join contest ni..??? Hadiah depa sudah 'update' taw.. 1st prize dpt voucher p Hong Kong... uwahh...! sronok nie.. rugi la sape x join.. manalah tau.. bkn rezeki gua, rezeki lu org kan... (ops! ayat ganaz!) .. Ini dia gambar yg mama pilih utk ~Contest Anak Dara Ku Bertocang by SitiSifir10~.....

Berikut adalah syarat2 contest :
  • Sila letakkan link ke blog ini. Pastikan nama yang keluar di bloglist kalian adalah Siti Sifir's Supernova Share-Out Space. (Pijah!! Cerewet nya ngko nih!!!) (dh link! wink2!)

  • Anak anda itu hendaklah perempuan, berumur bawah 3 tahun. Gambarnya hanyalah sekeping sahaja supaya senang untuk dinilai. Jangan risau, kami bukan nak cari calon menantu. (iya2 lah dong...anak gue perempuan... umur baru 8 bulan.. lahir pd 15 Mac 2009...)
  • Letakkan banner di sidebar...(kalau ramai masuk maka merata2 lah wajah Arwa ku kan kelihatan...ngeh he he..ops itu pun kalau ramai ek...) Sila abaikan banner yang ala kadar itu..kerana tuan buat contest ini sangatlah tak rajinnya nak mengedit gambar :P (dh wat dh banner tu.. dh merata dh gamb Arwa aku nengok! heheh!)
  • Tolong beri tajuk Contest Anak Dara Ku Bertocang by Sitisifir10 di entry anda. (ok boss!)
  • Tarikh tutup 30 November 2009 jam 12 pm (tengahari) (baikklah..)
  • Sebagai menambah perasa, sila rajin singgah dan beri komen. Mungkin ini caranya untuk merasuah saya... :P walaubagaimanapun biarlah gambar bertocang anak anda menyengat ye...( tocang budak ada sengat kah??) (part ni aku mushkil lah! mcm mana nk tau tocang tu menyengat ke x? aduhh!!) hantam sajalah...oitt! rasuah2!)
  • Tinggalkan link anda dikotak komen di bawah.(itu sudah semestinya... )
  • Pemenang akan diketahui petang hari yang sama jika saya tak ada kesulitan lain insya ALLAH...dan jika ada peserta, kalau takde nak umum apa?? (Amin.. moga urusan dipermudahkan.... tp nampak kak sitisifir10 mcm x confident je yg contest ni akan ada org join.. aku negok ramai je contestant haa.. haku ni pulak pantang ada contest, xyh jemput2 aku redah je.. hahahaa!!)
  • Hadiahnya adalah :
Hadiah pertama :
Baju gown Sarakids dan baucer di bawah (dah cuti sekolah kan..bolehlah kalian merendek...)
Fuyyooo!! hadiah sudah update.. minta2 ada lah rezeki anak2 kami nak p Hong Kong...!! Amin...


Hadiah kedua :
Baju gown Sarakids dan baucher di bawah nie...




So, kepada peminat contest......sila2lah.... :) :)P..........

Saturday, November 28, 2009

~SWEET WANNUR & COMEL BERGAYA GIVEAWAY~

Assalamualaikum...

Wannur dengan berbesar hati mengadakan giveaway utk kali ke-2 bersempena dengan 3rd anniversary perkahwinan beliau & suami pada 30 Nov 2009 dan juga bersempena pembukaan kedai baru Wannur iaitu COMEL BERGAYA!!

Giveaway ini terbahagi kepada 2 kategori iaitu Kategori 'A' dan 'B'.
KLIK untuk mengetahui apakah syarat2 Giveaway ini ok...! Oh ya! Jangan lupa.. tarikh tutup adalah pada 20 Disember 2009 (12.00pm)... satu2nya 'easygiveaway' abad ini.. Ayuh! jgn berlengah lagi.. jom kita meriahkan Giveaway Wannur ini...

Tuesday, November 24, 2009

~Contest Mari Berdialog Bersama N@m@n~

Wazza2... hye uols.. Ni aku nak masuk contest anjuran blog n@m@n la pulak..
Lately, asyik masuk contest yg mempertaruhkan gambar anak2 ja kan.. Now, bagi mama nya pulak yang try luck masuk contest mereka dialog ni.. contest nya agak mencabar mindaku sbb kena pikio dialog yg kelakar/kreatip.. Erm.. xtau lah kelakar/kreatip tahap mana dialog aku neh.. harap2 n@m@n puas hati okiess!! Mana la tau kot2 menang.. leh dapat hadiah tajaan http://www.blogger.com/www.gamatemas.com.my(menarik juga kan...) Sila klik kat link tu utk info lebih lanjut tentang produk2 keluaran gamat emas ni okiess!!

Neway, thanks to n@m@n sebab anjurkan contest yg lain dari lain dan selalunya hanya ibu2 yg rajin wat contest, now, dah dapat sambutan dari bapa pulak.. caiyok n@m@n
Contest bermula dari
14November-15 Disember 2009 ... ado byk maso lagi la labu... tp jgn lengah2 lagi nanti terlupo nak wek entry tu... kang molopeh hadiah tu! sapo yang rugi,,,.?? moh doreh kito pakat masuk contest ni.. sonang jo... xdo susah eh do.. cumo korang perlukn sedikit maso utk pikir dialog jo.... nah.. dah keluar loghat Nogori den tu ha.. C.O.P.E.K.! Jangan 'leko' laie... Jom kito negok apo dialog den yg kunun2 kreatip tu.. hehe!!

Sebelum dan selepas.........

A) Alamak!! Nampaknya dah tiba masa aku pulak nih.. asyik dok tolong orang kawen ja..
B) Apa!! Dia ingat dia sorang ja ka yang nak kawen, aku ni dah lama solo weh..
C) Awat yang galak sangat anak aku tu... aku dulu2 tak pun macam ni...
D) Mak Oiii.. nampaknya dah kemaruk nak berlaki Mak Teh aku neh.. tak malu dekat kita orang ni ka...? isk! isk! isk.....!

Alamak n@m@n.. rasa2 cam dh lebih dari 15 patah perkataan je,, sila check dan tinggalkn jejak lepas terjah blog akak okiess! kalau ada apa2 yg terkurang<> ter'over bagitau ye, leh akak edit balik..

Friday, November 20, 2009

~CONTEST-AKSI SI COMEL~

Sticky Mode ya.. di minta skrol utk entry terbaru....

Yok! Jom kita ber'Contest' lagi,,,,!!!

~FYI, Contest ini akan tamat pd 20.11.2009 jam 12mlm~

tintacomellote merupakan penganjur Contest-Aksi Si Comel pd kali ini..
Comel Lote Collections & Muslimah Online Shop pula adalah penaja yang bermurah hati nak sponser contest ni.. jgn lupa ya klik penaja2 jugak.. mcm2 ada kt blog diaorg ni.. Ermm.. sesapa yg nak join tu penyertaan anda adalah amat di alu-alukan ok...
sila
KLIK untuk mengetahui apakah syarat2 penyertaan dan hadiah yg ditawarkan... (Hadiah menarik taw.. rugi x join ni...)

ekekeke... inilah gambar puteri ku.. Putri Qyaireen Soffiya binti Nafarul Azian.. lahir pd 15 mac 2009.... umur baru 8 je bulan... tp bab2 amek gamb ni mmg superb dia.. tau2 je kamera tu hala kat dia.. dia dh tenyum.. (op!s bkn kamera.. mama amik pakai HP mama je.. ) ni pun kecik2 dh ada angin kus2 taw.. kalau angin x baik tu jgn harap la mama dpt snap 'aksi terlampau' dia tuh.. kalau tengok gamb tu.. cuba teka apa yg dia cuba buat..??? hemm.. masa ni mama wat la aksi2 gulung lidah.. tetiba dia pun nk itut jugak.. tp kan gulungannya x berapa menjadi.. hihi.. but, tetap nampak cute n somel.. I. l.I.K.E...!! sambil gulung2 lidah dia ketok2 la tin biskut tu.. xtau la mana dia belajar ala2 main drum nie.. ntah dh besar nk jadi 'ahlil muzik' agaknya anak ku sorang ni..

6. Berikan 1 cadangan/idea bagaimana Comel Lote Collections dan Muslimah Online Shop boleh memberi keistimewaan kepada followers / pelanggan kami.
(kalau nak bg idea lebih dr 1 boleh..??? kalau x boleh pun... ai dh list down dh,,, k amik buku salin... poyo la aku ni kan..!!
  • Every month org paling rajin komen (maksudnya paling byk la tuh) berikan mereka ni diskaun jugak... x kisah la brp % pun just nak appreciated depa ni... ye la.. depa rajin terjah blog kita kan...
  • Contest tu wat kerap pun ok.. sbb secara x langsung akan turut mempromosikn blog anda.. (tp kalau kerap sngt pokai la tokey kedai kan.. haha!! agak2 la dear...)
  • Membership card - utk pembelian RM100 ke atas automatik layak dpt membership card dan bg member ni diskaun/free gift/free delivery ke kan... (kad xyh la yg grand2.. print atas kertas A4 dan 'laminate' kn.. no siri/ic wajib ada la kan..)so, bila diaorg beli leh kumpul point, pas2 wat la utk 3 bln pertama mata yg tertinggi akan mendpt 'somethin'..
  • Lagi.. setakat jd follower x semestinya diaorg beli brg kan.. kdg2 diaorg ni just nk compare price je... cadangan td khas utk pelanggan yg dh beli brg sahaja..
    Bila dh ada membership card dgn benefit2 yg "wallaweiii" barulah customer akan repeat order... setuju x kak kiah.. hihihi....
  • Last but not least, wat ansuran.. limit 2 kali byran.. sbb hg brg pun x mencecah sampai beratus2... kalau nk wat 3-4 kali byran brg yg diorder kena lah melebihi RM300 (cth je yea..)

    Contest ini di taja oleh:

Tuesday, November 17, 2009

List peserta 'Cute Baby In Costume Contest' by m@m@ @zie

Aduh2!! cute miut sungguh anak2 depa ni.. tengok lah tu macam2 aksi dan gaya dapat kita lihat kat situ.. aku saja copy gambar ni dari blog Intan (harap Intan jgn marah ye...) xde tujuan apa pun.. saja aku suka tengok gambar baby2 ni.. Untuk pengetahuan uols ini adalah senarai peserta "Cute Baby In Costume Contest" anjuran blog Pn Intan.. turut tersenarai adalah anakku 'Qyaireen' .. gambar nya yg last sekali sekali tu... nampaknya anakku xde rezeki nak menang contest kali.. saingan nya memang cukup hebat, almaklumlah sume somel2 belaka.. ni adalah sebahagian gambar peserta baby gurl aja dan for baby boy.. byk sangat contestant.. dah penyakit M melanda gambar tu nak kena edit lagi kan... punbegitu somel2 jugak.. hihi, sampaikn para juri fenin nak memilih pemenangnya.. Neway, pemenangnya dah ada.. kalau nak tau siapakah anak yg bertuah itew dan yang tersangat lah comelnya itew sila2 ke blog pn. Intan ya...

Okeh.. Let's scroll pic babies kat bawah ni...

Have Fun! Daaaa......

Monday, November 16, 2009

Adoiyaiii!! abislah aku macam ni....!

Uwaaaaa!! abislah aku!! satu blog list "kengkawanku" sudah terrrrr 'delete'.... uhuhuhuhu!! aku pun xtau lah mcm mana leh jd mcm tu.. setahu aku la kan.. aku xde delete apa2 pun.. isk2x! mushkil nie... anyone yg boleh tlg 'terjemahkan' apa mslah yg aku hadapi ni x??? boleh ke kalau nak retrieve balik yg dh terdelete tu ya...........??@(&^$%#@????!!!
Susah lah mcm ni.. nak kena cari balik address blog kengkawan.. pas2 nk add blog list lg....mana contest/giveaway yg aku dh joint tu kenalah aku check balik & mana yg xde tu kena la add balik dlm list... kalau tak kang hilang pulak kelayakan nk masuk contest! hihi...!
Kepada kengkawan yg masuk blog aku tp tengok 'blog list' dia xde, pls give me time ok... aku akan berusaha sedaya upada utk add/upload blog korunk balik... Jgn marah.. nanti kena jual.. ekekekeke.........!

S.I.F.U.....! P.L.E.A.S.E. H.E.L.P. M.E...!!

Sunday, November 15, 2009

~Baby Snowdrop's Giveaway~

STICKY MODE: PLS SCROLL DOWN FOR DETAILS.......



Okeh Beb! Ada new info (dah lama daa..), kepada sesiapa yg suka join contest/giveaway.. !
Baby Snowdrop is now having a Giveaway!!!!

Cepat2! ada masa 2 hari lg sblm dateline dia 16 November 2009... Kepada yg nak dapat kan free 'Cloth Pad Sampel' dipersilakan utk mengambil bahagian ya... (tumpang org nk kasi free ni.. uhuhuhu!!!)


FYI, Baby Snowdrop nak memperkenalkan produk baru beliau iaitu "Baby Ring Sling" & Moden Cloth Pad... syarat2 nya pun nya mudah.com.my aja..



Step 1

Copy and paste mana2 code below on your blog. Kire add banner Baby Snowdrop la. ~udah!

Powered by BannerFans.com Powered by BannerFans.com

Step 3

Make entry tentang Baby Snowdrop's Giveaway ni in blog uolls. So boleh share pd sume kan for free samples cloth pad. ~ Udah juga!


Step 4
Leave your name, email address and blog/website kat comment in this entry, no comment in entry will be disqualified ye, we dont accept msgs in chatbox. Nanti we will visit each blog and tgk whether qualified tak to get the free sample. (If nak Baby Snowdrop link balik your blog, pls inform k). Finally, we will list name and blog yg qualified to get free sample, then uolls have to email to me your full name, address and phone number(ni utk nak pos)

Sila layari
http://www.babysnowdrop.com/2009/11/salam-hi-sume-now-baby-snowdrop-is.html untuk informasi lanjut tentang Giveaway ni orite..!


NOTE : Anyone yg still publish banner Baby Snowdrop for at least a month, your blog akan qualified to next month lucky draw, we pick one winner randomly. Winner akan qualified to get one piece of Ring Sling from Baby Snowdrop. Lucky Draw ni akan berjalan selama 3 months berturut2 until bulan February.


* Baby Snowdrop, Jangan lupa tinggaln jejak anda ok! T/Kasih.*

Friday, November 13, 2009

~Cutest Baby In Blue Contest~

This is 'Sticky Mode'! Pls scroll down fr my new entry. Tq.

CUTEST BABY IN BLUE CONTEST adalah contest yg ke-10 mama join.. uhuhuhu!!! abis sume contest mama nak masuk.. rasanya entry for Nov 09 hanya dipenuhi dgn contest aja.. jgn marah arr!! kui3x!! Aritu dok jeling2 je contest ni, nk masuk tp gambar 'bb in blue costume' x byk.. ada la selai dua... itu pun baju tido... (baju bb ku byk yg 'pinky2.. bb gurl la katakan..) Tiba2, mama teringat baju kurung raya aritu yg warna biru.. haha! canteq!! apalagi.. ada chance ni nk menang.....!

Utk pengetahuan uols, contest ni dianjurkan sempena meraikan Anniversary cik puan elizakru.blogspot.com yg ke-5 pd 17th November 2009... Anyone yg interested nk join contest ni silalah KLIK SINI untuk mengetahui 'T&C' Cutest Baby In Blue Contest' ni.... (ceh! promote. nampak.. sume org dh join da.. rasanya tgl aku sorg je yg terkedek2 nk join..). Pasal pa aku kata aku sorg terkedek2 nk join ni taw?? pasalnya... contest ni dh lama start... from 24 Oct 209-17 Nov 2009.. tp aku baru je nk masuk.. kira ok la tu ekk, masih ada 4 hari lagi.. kan 'janet' kan kan...!

PLS SCROLL DOWN....


?


?


?


?

Here we go...........!


?

?

?

?

?
Namaku Putri Qyaireen Soffiya Binti Nafarul Azian.
Aku dilahirkan tanggal 15 Mac 2009.. Umurku 7 bulan..

"....elizakru, tlg tgglkn jejak lepas entry nya di review nanti ye....!"

~~TERIMA KASIH DAUN KELADI... ADA CONTEST JGN LUPA AJAK KAMI~~

~http://www.farzy7679.blogspot.com~

Tuesday, November 10, 2009

~BABY IN BABYKIDSLOVE APPAREL ~

WOW!! cantiknya Romper + Baby Tight warna hijau tu.. Nie yg buat mama berkobar2 nk join contest ni.. lagipun babyqyaireen memang ada bergambar dgn tight, so x perlu lah mama susah2 nak snap gambar dia lg... koleksi tight pun x lah byk mana.. ada la 4 pasang... hihi.. mama suka pakaikan babyqyaireen dgn tight sebab akan menampakan peha dia yg gebu tu.. uhuhu..!! buat mama lagi geram.. adoisss!! nasib la anakku sorg ni kena picit2 pehanya!! Ada satu benda yg mama nk share dgn kwn2.. kalau pakaikan anak baby tight kita kena la selalu check 'pampers' anak ni.. takut2 baby 'uuh' ke kan... kalau setakat kencing x menjadi masalah! kalau 'uuh' tu yg payah sikit sebab nya bila anak pakai tight ni 'uuh' dia tak berbau sangat.. jd, kebarangkalian utk baby mendapat 'rashes' sangat tinggi.. peristiwa ni terjadi 4 hari lepas, akibat kealpaan mama baby mendapat 'rashes' yang teruk.. kesian baby... terjerit2 bila kena basuh dgn air...! Can u just imagine... pakai pampers dr pukul 8pm-6am..!!! (xtau la masa mana baby 'uuh' sbb memang x de bau langsung!) isk! isk! isk!

Alamak! dh lari topik pulak... Moh kito intai2 apo syarat2 yang patut kito patuhi. Ishh! malas lah nak taip.. apa kata kita KLIK SINI untuk syarat2 contest ni.........!

Ni gambar baby yang menjadi pilihan mama!

SCROLL DOWN PLS!

<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>

Nama: Putri Qyaireen Soffiya Binti Nafarul Azian
Umur: 7 bulan
D.O.B: 15 Mac 2009
Nama Ibu: Siti Radziyah A. Rahman

K, Lastly : Sila hantar link entry anda ke babykidslove@yahoo.com......sekian....Gud Luck

JOM TENGOK HADIAH DULU!!!


HADIAH PERTAMA

Sehelai Romper + Matching Tights (Ikut jantina & Saiz pemenang)

HADIAH KEDUA
Sehelai Leggings (Ikut jantina & Saiz pemenang)

HADIAH KETIGA
Sehelai Leg Warmer (Ikut jantina & Saiz pemenang)
NANTIKAN HADIAH MYSTERY UNTUK PESERTA PERTAMA .....(KAMI AKAN MENGGANTIKAN HADIAH YG LAIN SEKIRANYA HADIAH YG DITAWARKAN TIDAK SESUAI DENGAN UMUR ATAU JANTINA BAYI ANDA......BEST KAN????)

TARIKH TAMAT : 30 NOVEMBER 2009

Note: http://babykidslove.blogspot.com/: kalau boleh tgglkn jejak anda lepas terjah blog kami OK!!

Monday, November 9, 2009

~MY FUNNIEST BABY CONTEST~

~Sticky Mode..sila skroll down untuk entri terkini... ~

Tajuk : MY FUNNIEST BABY CONTEST


~ 20 Oktober hingga 13 November 2009 (12.00 tengahari) ~

Nak masuk ke tak nak...??!!!! Ermm.. dh masuk kali yg ke-39 mama pikir sblm join contest lagik! Bukan apa.. bulan ni bulan mama ber'contest' sakan! xde entry lain selain contest! Alih2 masuk je lah hai... mano lah tau kok ado 'joki' nak monang 'Cloth Diaper Lunatots' pulak. Mama nak kena godek2 album cari gambar baby yang
mempunyai aksi lucu paling cute kerana itu adalah tema contest kali ni.. Jadinya kena cari pix yang klakar dgn muka mesti maintain cute.... Huh?? Setelah penat menggodek sana, godek sini... akhirnya gambar di bawah yang menjadi pilihan mama............

Nama: Putri Qyaireen Soffiya Binti Nafarul Azian
Umur: 7 bulan ++
Kategori: A (Baby Gurl)

Hihihi...!!! Lucu ke saya..? cute ke tak pix yg mama saya pertaruhkan ni...? Mama harap pix ni berjaya menambat hati para juri... Masa gambar di ambil umur saya baru 5 bulan.. kawan2 mama kata saya pandai amik gambar.. fotogenik la kunun..! Tp mama saya kata pulak, mama yang pandai snap aksi2 saya yang slumber & bersahaja... Whatever lah kan, tp bg saya tanpa keduanya (muka saya yg somel dan mama yg pandai snap, ahaks!...) pose yg menarik susah nak dapat.. Setuju x tawan2...???
................S.E.T.U.J.U... J.E ... L.A.H................!!!

Berikut adalah hadiah yang bakal dimenangi oleh 'The Funniest Baby'!!:

-1 Cloth Diaper Lunatots bagi setiap kategori
Sponser dari
Babyumishop

- 1 helai baju baby bagi setiap kategori
Sponser dari
IT @ RLiiT'S BoutiQe & beuty Centre


Hadiah PiliHan unTuk Peserta Bertuah
- 1 Diaper Stacker


Sponsor dari Moms&babyshop

Syarat Penyertaan:

- Jadi Follower Umidanish dan sponsor2 serta add Umidanish dalam bloglist anda ~Checked!
- Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini ~Checked!
- Membuat entri mengenai contest ini diblog anda ~Checked~
- Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda dengan aksi Funny yang paling menarik hati para juri. Sila nyatakan nama si comel dan umurnya. Sila juga nyatakan apa yang terdapat di semua blog sponsor umidanish. ~Checked!
- Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke Umidanish dan semua sponsor (no link back will be disqualified) ~Checked!

Apa yang ada dalam blog sponser2 Umidanish ye.....?? JoM TeRjAHhHhH!!!

SPONSOR 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/)

Dalam blog ni dia jual macam-macam barang... ada cloth diapers (CD) dgn 'Skim Kutu Cloth Diaper', set herba untuk ibu bersalin, tupperware, Bio Aura Water Filter dan juga minuman herba HPA.. pendek kata macam2 ada...... pendek yg kata.. panjang x kata pun.. ahaks!!!

SPONSOR 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)

Kat blog ni pulak, anda boleh dapati pelbagai jenis pakaian wanita dan kanak2 yang terbaik untuk pemakaian yg selesa dgn harga yg berpatutan.... berbaloi2! shopping di sini!! Ahaa!! Ada lagi taw!! Anda juga bolah mendapatkan air ECPI yg di jual online di sini.

SPONSOR 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)

Blog sponser ke-3 pun boleh tahan... depa ada jual Jus-Mate, ya.. minuman pelangsingan badan yg berkhasiat dan paling popular abad ini...., ada juga Susu kambing Hi-goat HR dan Babyland Cloth diapers dengan bermacam2 corak yang menarik.

- Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.

- Hanya satu sahaja pemenang bagi setiap kategori, jadi pastikan anda meletakkan satu gambar baby anda yang memiliki aksi lucu paling cutes. - Semua penyertaan akan diadili oleh parajuri yang akan dilantik oleh umidanish sendiri.

Okeh! Gud Luck to me! ChEeRs!!

Friday, November 6, 2009

~Anakku Ceria Give-away Contest~

Jeng! Jeng! Jeng! 1 Vantage Cookware 3.0L yang sangat cantik pasti menjadi rebutan para peserta 'Anakku Ceria Give-Away Contest' kali ini.. Mama saja kasi 'up' hadiah dulu sbb

mama rasa hadiah dia BEST! Nilah penyebab utama mama sangat2 teruja nak join contest lagi.. Menarik bukan!! Jadi, apa yang ditunggu lagi!!! Ibu2.. bapak2.. kakak2....makcik2...! Haa! cepat lah cari gambar baby anda yang ceria & ciut-miut yang pasti boleh 'meletop' kn contest gitu! (hihi.. biar depa penin nak pilih...) Kepada blogger yg belom ada anak lagi pun boleh join jugak taw! Korunk boleh je post gambar2 anak sedara korunk.... sebab antara syarat contest ni gambar anak sedara pun boleh taruk as long as baby tu berusia di bawah 24 bulans.. okehh! ada paham??Lagi pula tujuan utama ibu irfan mengadakan contest ni sebenarnya adalah untuk menambahkan lagi kengkawan blog beliau... So, Keep in touch ya ibu irfan..............!!

DRUMROLL

PLEASE!


**********************************************

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

@@@@@@@@@@@

^^^^^^^^^^^^^^

>>>>>>>>>>

<<<<<<<

^^^^^

)))))

(((

Here we go!



Mama suka nak pilih pic ni sebab masa ni Putri Qyaireen Soffiya yang umurnya belum pun cukup 2 bulan sudah pandai senyum bila di agah dan pic ni pulak menampakkan baby cam budak besar ja.. macam dah umur 7-8 bulan...dan lagi mama suka sebab nampak seksi dengan x pakai baju nya.. kui3x..! Ok! Macam biasa lah.. jom kita semak cara2 penyertaan pulak:

1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/ ~ Checked!
2. Be a follower of
http://jommainkutu.blogspot.com/ ~ Checked!
3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.
~ Checked!
4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/ ~ Checked!
5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)
~ Checked!
8. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner. ~ Checked!

Syarat-syaratnya adalah:


1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara di bawah usia 24 bulan.
2. Satu contestant 1 entry sahaja.
3. Contest bermula dari
22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009.
4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.
4.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur.
5.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad.

"MOBS & Little Clothes Contest Giveaway"

Geng! Jom kita pakat masuk contest ni ramai2 no... Yezza..! Kita bersama memeriahkan lagi contest 'MOBS & Little Clothes Contest Giveaway' ni pulak !

How to join? SUPER EASY !!

1. Be MOBS follower (http://malaysianonlinebabyshops.blogspot.com/) ~Done!
2. Be Little Clothes follower (http://www.lilclothes.com/)
~Done!
3. BLOG about this contest. Kindly use the title ...
"MOBS & Little Clothes Contest Giveaway"
~Done!
4. Copy our contest banner and leave it on the sidebar of your blog with a link back to this contest.
~Done!
http://malaysianonlinebabyshops.blogspot.com/2009/11/mobs-little-clothes-contest-giveaway.html
5. LEAVE a comment here with your blog entry link.
~Done!

That's it !!!

PRIZES... 5x RM10 Little Clothes VOUCHER !!!

GooD LucK to ME & cHeeRs..........!!

"CONTEST MUDAH" BABY INTAN....

CONTEST MUDAH Baby Intan La pulak.......

JOM JOIN FRIENDZZZ!! CIK INTAN (contest organizer) HANYA MEMINTA PARA BLOGGER TEKA AJE TEMPAT PERCUTIAN MANA YG DIAORG AKAN PERGI THIS WEEKEND!!! TARAM JEWWW LA!! KLU YANG DIBERI ' PERCUTIAN DALAM MALAYSIA'.. TU AJA.. (hihihi! depa takut org ramai jawab betol, nanti kopak 'kocek' dio.. Ahahahahaaaaa!!!! )

HANYA ADA 3 SYARAT MUDAH DI SINI.. PERTAMA: HANYA YG ADA BLOG SAHAJA BOLEH JOIN, KEDUA: SEORG BLOGGER HANYA BOLEH TEKA SATU TEMPAT SAHAJA, KETIGA: JUST TINGGALKAN KOMEN KAT ENTRY INI... THAT ALL!!


YOK KITA PAKAT JOIN YOK!! MANA TAU BOLEH DAPAT HADIAH..

Baby Intan's Giveaway - Cute Baby in Costume Contest!

Yahooooo.com.. lepas satu..satu... contest yg mama join... now mama nak join contest anjuran http://babyintan.blogspot.com/ pulak.... huhuhu!! harap2 ada rezeki Putri Qyaireen Soffiya untuk menang.........! Aminn......!

*STICKY MODE**

DRUM ROLL PLSSSSS........!


^
^
^
^
^
^
^
^
^
Hai Mommy Intan.... Inilah gambar yang mama saya pilih untuk contest nieeee.....!

Nama : Putri Qyaireen Soffiya Binti Nafarul Azian
Umur : 7 bulan
D.O.B : 15.03.2009

Untuk informasi lanjut tentang contest cik Intan ni... Sila Klik DI SINI ya......

Tuesday, November 3, 2009

~BABY IN ROMPER CONTEST~

Mari2!!! Mari kita join ~Contest-Baby-In-Romper~ ni pulak!! Lagi ramai contestant lagi meriah kan.. so, lagi la sengit saingan nya.. yup persaingan yang sihat gitewww! suka2 join... JOMMM!!!!!!!!! Syarat2 nya mudah aje.. jom kita skrolzzzzzzzz blog http://aslindaa.blogspot.com untuk lebih informasi tentang contest ni ya, atau klik ja bannner kat bawah ni..........!!

Berikut adalah gambar yang mama pertaruhkan kali ini utk ~BaBy In RoMpEr CoNtEsT~ inie!! Sebenarnya ada byk lagi gamb bb yg pakai romper tp mama malas nak korek2 lg.. hihihi..sebabynya stock romper baby memang banyak! mama nya memang giler dgn romper...... mama suka kalau baby pakai romper sebab nampak kemas dan tiut je.. ada gak gaya2 mcm 'teletubbies'! itu kata babah nya lah... tu kalau pakai romper yg skali dgn stokin tuh..!yg ada kaki tu...mcm dalam gamb ni kan... huh! mama suka.... x yah susah2 nak pakai stokin lagi.. kalau malam la kan..... Inilah saya!! Puteri Qyaireen Soffiya Binti Nafarul Azian.....Umur saya 7 bulan ++.. Hobi saya sekarang suka mengutip sampah2 yg atas lantai... mcm 'Alam Flora' gituu! kui3x.....!!

Syarat2 nya mcm biasalah:

1. buat 1 n3 dengan tajuk 'baby in romper contest'
[hanya tajuk ini yang diterima]
2. upload gambar baby anda yang beromper ittew
[overall tak masuk senarai tau!]
3. baby harus la berusia 24 bulan ke bawah
[sila nyatakan tarikh lahir. yang oberdos umur tu.. mintak mahap yo...]
4. bermula dari harini hingga 24 nov
[sempena birthday adeeb lewww]
5. nak jadi follower boleh.. tak nak pun takper
[tiada unsur paksaan]
6. pastikan ada link me & kodai me sekali
[hak ni ada unsur-unsur paksarela hoccay~!!! ]
7. juga di bloglist anda
[wajip]
8. tiada item 6 & 7 dikira disqualified
[nasib kome la yer...]
9. no votes, no slogan
[korang senang, saya pun tak poning kehkehkeh!!!]
10. dah siap, tinggalkan jejak di ruangan komen n3 ini sahaja
[senang saya nak jengah nanti]
11. last but not list, tepek banner di sidebar bersama-sama link yer..
[jangan luperrrr...]

OK!! SELAMAT BERCONTEST!!! CAU CI CAUUU!!

* Jgn lupa tgglkn jejak kalau dh review ye.. mana yg x cukup sila bgtau saya.. Terima Kasih!*

~Mom Bloggers Planet Cutest Baby in NATURE Contest~

CONTEST lagi Geng!!
Wahahaaa..! This time Mom Bloggers Planet pulak wat Contest... tema nya adalah "CuTeSt BaBy PhOtO CoNtEsT"! Mama cukup teruja untuk masuk contest skrg ni.. bila dah masuk satu contest.. nak masuk lagi.. lama2 makin syok pulak..! Aceli, mama masuk just 4 fun.. kebetulan aja gambar yang memenuhi spesifikasi sudah ada, tggl utk di upload sahaja.. apalagi kan,, korek2 la gamb yang ada.. Memang tidak dinafikan setiap ibu yang masuk apa sahaja contest, matlamat utamanya adalah untuk mencapai kemenangan.. selain dapat berkenalan dgn contestant yang lain dlm blog! ehee!! mana yang kata tanak menang tu TIPU la.. tol tak.. tol tak? tp w/pun begitu kalau menang alhamdulillah.. rezeki.. kalau x menang pun.. biasalah adat bertanding.. ada kalah dan menangnya..

Mari kita lihat gambar baby yang menjadi pertaruhan mama kali ini.... Tadaaaaaaaaaaaa!!!!

Gambar di atas diambil semasa kami jalan2 kat Taman Tasik Shah Alam. Masa tu baru balik dari kenduri kahwin office mate HB kat Klang.. jd kami singgah la jap kt Tasik ni.. Gambar ni mama rasa memenuhi syarat sebab ada gambar pokok yang menghijau kat atas tu.. (ermm.. harap2 cukup syaratnya....).

Pic ni pulak mama amik masa Hari Raya Puasa aritu.. snap masa dok atas motor tauu! masa tu kami jalan2 amik angin petang sambil menikmati pemandangan kampung yang hijau dan menghirup udaranya yang fresh! Sronoknya betul saya mase tuh.. !! Tima kasih mama sebab bawak adik jalan2..........

Nama: Putri Qyaireen Soffiya Binti Nafarul Azian

Umur: 7 bulan ++

Tarikh Lahir: 15 Mac 2009

Ok lah! sebagai memenuhi syarat yg ke-5, berikut saya sertakan kebaikan membawa anak2 melakukan 'outdoor' aktiviti:

1. Merangsang pemikiran- ini membolehkan otak anak berkembang dengan cepat sebab mereka dapat melihat perkara/mengenali perkara baru yang ada disekeliling mereka.

2. Mendedahkan anak2 kepada persekitaran semulajadi - dengan melihat keindahan pemandangan & kehijauan alam sekitar boleh menenangkan pemikiran anak disamping mengirup udara/oksigen yang fresh.

3. Selain drpd. merangsang 'otak', ianya juga boleh merangsang 'otot' kerana anak2 dapat bermain dengan bebas/selesa berbanding dgn bermain didalam persekitaran yg kurang selesa di rumah.

4. Mempertingkatkan komunikasi & pergaulan anak2.. bila kita bawa anak2 ni keluar secara tidak langsung mereka akan cuba berkomunikasi dgn rakan2 sebaya yg ada di sana mahupun org dewasa dan ini akan menjadikan anak2 mudah mesra dan mudah bergaul.. xde lah kalau g memana anak asyik nak berkepit je dgn mak kan.. nak suruh kawan pun susah/takut sebab nya mereka tax pandai bergaul........ (part ni ada pro & kontra nya.........) kalau mudah mesra sngt dgn org... payah jugak nanti... takut lain pulak jd nya nanti...........

5.Menguatkan ikatan kasih sayang di antara parents dgn anak2.... Last but not least, ini yg paling penting sebenarnya... apabila kita dapat meluangkan masa bermain bersama anak, anak2 pun mesti akan happy punya ibu bapa pun enjoy... (erm.. hilang lah sekejap ingatan tntg mslh2/kerja2 pejabat yang menimbunnnnnn.........)

Ok now Geng! You just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.
  • Get a photo of your baby in NATURE ~Done!
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in NATURE Contest ~Done!
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth. ~Done!
  • Write about the NATURE in the picture. ~Done!
  • Write your short opinion the goodness of bringing baby out to enjoy outdoor activities. ~Done!
  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry. ~Done!
  • Leave a comment here with link to your blog post ~Done!
  • Here are the links that must be included in your blog entry. ~ok!
  • For more information you can log in to:

MomBloggersPlanet contest page : http://www.mombloggersplanet.com/1899/cutest-baby-photo-contest-november-09/

PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my

AliceWonders : http://www.alicewonders.com