BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 3, 2009

~Mom Bloggers Planet Cutest Baby in NATURE Contest~

CONTEST lagi Geng!!
Wahahaaa..! This time Mom Bloggers Planet pulak wat Contest... tema nya adalah "CuTeSt BaBy PhOtO CoNtEsT"! Mama cukup teruja untuk masuk contest skrg ni.. bila dah masuk satu contest.. nak masuk lagi.. lama2 makin syok pulak..! Aceli, mama masuk just 4 fun.. kebetulan aja gambar yang memenuhi spesifikasi sudah ada, tggl utk di upload sahaja.. apalagi kan,, korek2 la gamb yang ada.. Memang tidak dinafikan setiap ibu yang masuk apa sahaja contest, matlamat utamanya adalah untuk mencapai kemenangan.. selain dapat berkenalan dgn contestant yang lain dlm blog! ehee!! mana yang kata tanak menang tu TIPU la.. tol tak.. tol tak? tp w/pun begitu kalau menang alhamdulillah.. rezeki.. kalau x menang pun.. biasalah adat bertanding.. ada kalah dan menangnya..

Mari kita lihat gambar baby yang menjadi pertaruhan mama kali ini.... Tadaaaaaaaaaaaa!!!!

Gambar di atas diambil semasa kami jalan2 kat Taman Tasik Shah Alam. Masa tu baru balik dari kenduri kahwin office mate HB kat Klang.. jd kami singgah la jap kt Tasik ni.. Gambar ni mama rasa memenuhi syarat sebab ada gambar pokok yang menghijau kat atas tu.. (ermm.. harap2 cukup syaratnya....).

Pic ni pulak mama amik masa Hari Raya Puasa aritu.. snap masa dok atas motor tauu! masa tu kami jalan2 amik angin petang sambil menikmati pemandangan kampung yang hijau dan menghirup udaranya yang fresh! Sronoknya betul saya mase tuh.. !! Tima kasih mama sebab bawak adik jalan2..........

Nama: Putri Qyaireen Soffiya Binti Nafarul Azian

Umur: 7 bulan ++

Tarikh Lahir: 15 Mac 2009

Ok lah! sebagai memenuhi syarat yg ke-5, berikut saya sertakan kebaikan membawa anak2 melakukan 'outdoor' aktiviti:

1. Merangsang pemikiran- ini membolehkan otak anak berkembang dengan cepat sebab mereka dapat melihat perkara/mengenali perkara baru yang ada disekeliling mereka.

2. Mendedahkan anak2 kepada persekitaran semulajadi - dengan melihat keindahan pemandangan & kehijauan alam sekitar boleh menenangkan pemikiran anak disamping mengirup udara/oksigen yang fresh.

3. Selain drpd. merangsang 'otak', ianya juga boleh merangsang 'otot' kerana anak2 dapat bermain dengan bebas/selesa berbanding dgn bermain didalam persekitaran yg kurang selesa di rumah.

4. Mempertingkatkan komunikasi & pergaulan anak2.. bila kita bawa anak2 ni keluar secara tidak langsung mereka akan cuba berkomunikasi dgn rakan2 sebaya yg ada di sana mahupun org dewasa dan ini akan menjadikan anak2 mudah mesra dan mudah bergaul.. xde lah kalau g memana anak asyik nak berkepit je dgn mak kan.. nak suruh kawan pun susah/takut sebab nya mereka tax pandai bergaul........ (part ni ada pro & kontra nya.........) kalau mudah mesra sngt dgn org... payah jugak nanti... takut lain pulak jd nya nanti...........

5.Menguatkan ikatan kasih sayang di antara parents dgn anak2.... Last but not least, ini yg paling penting sebenarnya... apabila kita dapat meluangkan masa bermain bersama anak, anak2 pun mesti akan happy punya ibu bapa pun enjoy... (erm.. hilang lah sekejap ingatan tntg mslh2/kerja2 pejabat yang menimbunnnnnn.........)

Ok now Geng! You just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.
  • Get a photo of your baby in NATURE ~Done!
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in NATURE Contest ~Done!
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth. ~Done!
  • Write about the NATURE in the picture. ~Done!
  • Write your short opinion the goodness of bringing baby out to enjoy outdoor activities. ~Done!
  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry. ~Done!
  • Leave a comment here with link to your blog post ~Done!
  • Here are the links that must be included in your blog entry. ~ok!
  • For more information you can log in to:

MomBloggersPlanet contest page : http://www.mombloggersplanet.com/1899/cutest-baby-photo-contest-november-09/

PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my

AliceWonders : http://www.alicewonders.com

11 TuKaNg kOmEn::

Nordiana Nordin said...

tahniah ur baby menang that contest..

Momma Mia said...

Salam kenal dear.

Just to wish u congrat coz ur bb jadi juara Nov!!

CatlinaFly said...

tahniah! :)

Sumijelly said...

tahniah dr sumi jugak..kerana berjaya mendapat no 1...

http://sumijelly.com

papakeechee said...

congratulations dapat JUARA!!! Memang patut pun cause ur baby is just so adorable ^_^

nurulmajdi said...

tahniah! you cute baby menang this month. bile la turn baby saya ni.. hehe.. anyway, nice to know you!

Diyana Zulkifli said...

tahniah...:)

m@m@ @zie said...

Thanks kawan2 sume.. ana mmg sungguh2 tidak menyangka akan menang 1st prize.. huhu!! rezeki anak...

Anonymous said...

Very nice vidps3atxvipx

叉燒包Peter said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網